krista@kotisaletti.fi / 040 750 0223

Kotisaletti

Hei, olen Krista

  • Äiti
  • Ammattijärjestäjä
  • Sosionomi YAMK
  • Sosionomi AMK
  • Jalkojenhoidon ammattitutkinto
  • Lähihoitaja
  • Välinehuoltaja

Mä olen avoliitossa oleva 46-vuotias kahden aikuisen lapsen äiti. Luonteeltani oon energinen ja työtä pelkäämätön, huumorintajuinen ja nuorekas. Rakastan liikuntaa ja ulkoilmaa, jotka onkin toimineet mun varsinaisina energianlähteinä koko elämäni.

Ikäihmiset on aina olleet lähellä sydäntäni ja heidän kanssaan oleminen on mulle luontaista. Varhaislapsuudessani mä sain elää maalaismaisemassa kaupungin kupeessa, jossa mun naapurustossa asui paljon vanhoja ihmisiä. Tuohon aikaan oli vielä mahdollista kyläillä ihmisten luona yllättäen ja kiersinkin lapsuuden kotini ympärillä olevia mummojen ja pappojen taloja päivittäin. Mun mieleen on jääneet pysyvästi nämä jo kauan sitten edesmenneet persoonat. Tuolta ajalta mun mieleen palautuu se rauhan ja turvallisuuden tunne, jota mä koin jokaisen vanhuksen luona astuessani heidän kotiinsa tai ollessani heidän seurassaan, olin aina tervetullut. Erityisen mukavaa oli istua naapurissa eläkkeellä olevan kellosepän vintillä sijaitsevassa verstaassa katselemassa, kun hän korjasi kelloja. Satojen kellojen tikitys ja koneistoihin laitettavan rasvan haju palauttaa mut  tuohon hetkeen vieläkin. Oli oltava ihan hiljaa jotta ei häiritse. Lopuksi odotus  palkittiin lähes aina Anis -pastillilla tarjoiltuna kannellisesta lasirasiasta. Toisaalla asu vanha konstaapeli, jonka kaneja päästiin joskus syöttämään. Konstaapeli kulki pihapiirissä kädet selän takana ja partioi tienoota jutellen leppoisasti mukavia meille lapsille. Aina kesäisin erääseen vanhaan puutaloon ilmestyi asumaan mattokauppias Eine. Meitä lapsia kummastutti tämä mukava viisaan ja elämää nähneen oloinen vanha mummo – mistä hän ilmestyi ja oliko hällä lapsia sekä mistä hän sai rahaa elämiseen. Menikö mattoja kaupaksi ja kuinka hän pärjäsi. Eine oli aina iloinen ja jutteli meille lapsille. Muistan kuitenkin mun huolen siitä, kuinkahan Eine oikeasti pärjäsi vaikka olikin aina hyvällä tuulella. Syksyn tullen mitään ilmoittamatta hän katosi aina yhtä yllättäen. Naapurustossa oli monia muitakin mieleen jääneitä persoonia, joista olisi mukava kertoa.

Mä vietin myös paljon aikaani mummini luona lapsuudessani. Muistan usein kuinka tylsää mulla oli eikä mitään tekemistä tai leikkikaveria. Kuitenkin aina halusin sinne vaikka leikit ja askartelut oli keksittävä tyhjästä. Maitopurkit, viilipurkit ( roskat:) pelit ja pensselit oli käytössä, kun niistä synty kokonainen talo, johon pieni ihminen mahtu sisälle. Ellei mummin luona olis välillä ollut pitkästyttävää ei mun mielikuvitus ja käytännön ongelmanratkaisukykyni olis näin kehittynyt.

Kun mä olin 17 – vuotias mulla oli kova halu pärjätä itse taloudellisesti. Tuohon aikaan töitä ei ollu tarjolla, kuten nykyään. Päätin laittaa ilmoituksen lehteen rivi- ilmoituksiin ja tarjota kaupassakäynti apua, siivousta ja ulkoiluapua. Ilmoituksen avulla mä sain heti kaksi paikkaa, joista tulikin useiden vuosien tuttavuuksia ja joiden avulla sain myös muita paikkoja. Jossakin vaiheessa olin myös henkilökohtaisena avustajana/kotiapulaisena vammautuneelle pyörätuolissa olevalle naiselle. Eräällä naishenkilöllä kävin auttamassa mitä erinäisimmissä tehtävissä säännöllisesti jopa viikoittain  20- vuoden ajan. Meistä tuli todellisia ystäviä.  Tein näitä töitä sekä siivoustöitä silloisella Servi- Systems siivouspalvelulla vuosia ja vielä silloinkin kun  mun lapseni oli pieniä. Myöhemmässä vaiheessa mä aloin tekemään myös perusjalkahoitoja muun lisäksi. Erään ajanjakson mä  toimin myös jumpparyhmien -ja kuntosalin ohjaajana. Vasta viime aikoina mä olen ymmärtänyt, mikä pääoma tuo lapsuuden ympäristö onkin mulle  koko elämäni ajan ollut ja kuinka se on määritellyt tiedostamatta jopa mun ammatinvalinnan suuntaa.

Mun vakaa aikomus oli työskennellä ikäihmisten parissa. Elämä vei kuitenkin kahdeksaksi vuodeksi työllistämisasioiden pariin. Tämän kokemuksen kautta  mä sain hankittua ensiarvoisen kokemuksen esimiehenä olosta ja asioiden ja ihmisten johtamisesta. Mun alaisena oli parhaillaan 130 ihmistä ja yksiköitä eri paikkakunnilla. Tässä mulle karttui kokemusta erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä erilaisissa toimintaympäristöissä. Työ oli sisällöllisesti hyvin paljon sosiaalityötä mutta käytännön osalta sain kokemusta hallita isoja tavaramääriä ja järjestellä tiloja sekä tehdä niitä toimiviksi ja tuottaviksi. Tämän työ kartutti kokemusta myös ammattijärjestäjänä ja   antoi erityisen paikan tarkastella ihmisten kulutuskäyttäytymistä ja asioita ympäristön kuormituksen kannalta. Nyt mä oon yhdistänyt sosiaali- ja terveysalan koulutukseni ja mun työkokemusteni kautta saadun ammattitaidon monipuoliseksi palveluvalikoimaksi.  Mä haluan käyttää  tätä monipuolista osaamispääomaa  työkaluna ihmisten auttamiseks ja tukemiseks kohti parempaa elämänlaatua.

Ihmisen perustarpeet ei koskaan muutu. Tässä ajankuvassa perustarpeiden tunnistaminen saattaa hämärtyä monenlaisten ulkoisten ärsykkeiden johdosta. Mä haluan  mun työn kautta tuoda esille perusarvoja niin tylsältä kun se kuulostaakin. Käytännössä se voi tulevaisuudessa kuitenkin olla kysytynpää osaamispääomaa kuin me uskottaiskaan.

Asiat eivät ole koskaan niin huonosti, etteikö niiden parantamiseks vois tehdä jotain. Yhdessä mietittynä asioihin saa uutta perspektiiviä ja niihin voidaan tarttua eri tavalla. Jokainen ihminen on yksilö ja jokaiselle löytyy omannäköiset ratkaisut arjen ja elämän haasteisiin. Usein muutosten ei tarvitse olla isoja ainakaan aluks vaan edetään pienin askelin ja usein jo asioiden jakaminen auttaa laittamaan muutoksen prosessit liikkeelle.

Odotan yhteydenottoasi, tutustutaan, pohditaan ja suunnitellaan. :) Kaikki järjestyy!

Iloisin terveisin,

Krista

Aukiolo

Kotisaletti palvelee arkisin 8-19, la 8-15 ja muina aikoina sopimuksen mukaan.

Lahjakortit

Meiltä myös yksilölliset lahjakortit!

Ota yhteyttä

Krista Kinnunen
krista@kotisaletti.fi
040 750 0223

Ota rohkeasti yhteyttä, niin varataan tutustumiskäynti.

© Kotisaletti Oy, Y-tunnus: 300 9461-8, Rekisteriseloste

© Niku Creative