krista@kotisaletti.fi / 040 750 0223

Kotisaletti

Jalkahoidot

Konsultaatio ja perusjalkahoito uudelle asiakkaalle

Uudelle asiakkaalle tehdään jalkojen tutkimus ja jalkahoitosuunnitelma. Sen jälkeen valitaan paikka, missä jalkahoito voidaan suorittaa. Paikan valitsemiseen vaikuttaa asiakkaan kunto, asunnon tilavuus, pistorasioiden sijainti, valaistus sekä hygienia-asiat (jalkahoidosta syntyy hilsepölyä hiottaessa koneella).

Usein esimerkiksi kylpyhuone voi olla hyvä paikka, jos asiakas jaksaa istua. Jalkahoidon voi yleensä tehdä myös asiakkaan maatessa omassa sängyssään, jos se koetaan tarpeelliseksi asiakkaan kunnon vuoksi.

Perusjalkahoito

Perusjalkahoidossa liotetaan ensin asiakkaan jalat, jos mahdollista (n. 10 min).  Poistetaan känsät ja kovettumat sekä ohennetaan paksut kynnet koneella, leikataan ne ja viilataan. Lopuksi käydään jalat raspilla läpi sekä hierotaan, jos mahdollista polvesta alaspäin.

Huomioitavaa on myös mahdollisten taukojen pitäminen, jos asiakkaan kunto vaatii.

Jos jalkahoito suoritetaan jo entuudestaan tutulle asiakkaalle,  on jalkahoitotapahtuma hiukan nopeampi. Jalkojen kunto on säännöllisen jalkahoidon ansiosta hyvä, joten hoitoon kuluu aikaa arviolta 1,5-2h. Aikaa jää enemmän rasvaukseen ja hierontaan.

Kynsien kovettumien hiontaa koneella.

Jalkakuvat

Ennen jalkahoitoa ja jalkahoidon jälkeen. Kuvassa näkyy jalat, joiden hoitoon menee noin 2 tuntia.

Hemmotteluhoito

Hemmotteluhoidon kestoksi voidaan arvioida 1-1,5 tuntiin. Jalkojen liotus n. 10 min. Hemmotteluhoidossa jalkojen oletetaan olevan kohtalaisessa kunnossa. Kynnet leikataan ja viilataan sekä käydään jalat kevyesti raspilla läpi, pienet kovettumat poistetaan. Hieronta polvesta alaspäin öljyn tai rasvan avulla. Mahdollinen kynsien lakkaus tehdään asiakkaan lakoilla. Jalkojen perushoito suositellaan tehtäväksi noin kahden- kolmen kuukauden välein ja kesällä useammin.

Jalat hiekassa

© Kotisaletti Oy, Y-tunnus: 300 9461-8, Rekisteriseloste

© Niku Creative